Κολυμβητικοί Αγώνες open water Πέραμος 2017 Προκήρυξη

Ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Παγγαίου ανοιχτό κολυμβητικό αγώνα μεγάλων αποστάσεων στο κόλπο της Ν.Περάμου με την επωνυμία «ΠΕΡΑΜΟΣ 2017».

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα

Ημερομηνία: Σάββατο 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Τόπος: Κόλπος Ν. Περάμου, παραλία Ν. Περάμου

Ώρα αγώνα: 16:00μ.μ. 16:15μ.μ.. για 4000μ, 1500μ αντίστοιχα.

Ώρα προσέλευσης : 15:00μ.μ.

Κανονισμοί: Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό ή στολή τριάθλου (ξεχωριστή κατηγορία). Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Χρονομέτρηση : Ηλεκτρονική και θα υπάρξουν και ενδιάμεσα περάσματα σε κάθε γύρο.

Περιγραφή αγώνα: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις από τις οποίες ο κολυμβητής/τρια μπορεί να επιλέξει αυτή που επιθυμεί. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις αποστάσεις των 1500μ. και 4000μ. Η απόσταση των 1500μ είναι από τη βάση εκκίνησης όλων των αγώνων κυκλική πορεία γύρω από το νησάκι της Περάμου και επιστροφή. Η απόσταση των 4000μ. είναι τριγωνική πορεία από τη βάση γύρω από το νησάκι στη σημαδούρα επιστροφή στη βάση Χ δύο φορές,

Κατηγορίες αγώνων: 1500μ: έως 13ετών (-2004), έως 20 ετών(-1997), έως 35 ετών(-1982), έως 50 ετών (-1967),άνω των 50ετών(+1966).

4000μ.: έως 13ετών (-2004), έως 20 ετών(-1997), έως 35 ετών(-1982), έως 50 ετών (-1967),άνω των 50ετών(+1966).

Εγγραφές: Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μία ώρα πριν την εκκίνηση, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να παραλάβουν το νούμερό τους.

Εκκίνηση :Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει μέσα από το νερό μπροστά από το σπιτάκι του ΟΘΑΚ στη παραλία της Ν. Περάμου.

Μαρκάρισμα: Κάθε αγώνισμα θα φέρει διαφορετικό χρώμα το σκουφάκι των κολυμβητών ( θα δοθεί από την γραμματεία)και στο χέρι τους θα αναγραφεί ο αριθμός συμμετοχής τους

Έπαθλα: Στον πρώτο/η νικητή/τρια κολυμβητή/τρια της γενικής κατηγορίας κάθε κολυμβητικής απόστασης θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο ενώ στους τρείς πρώτους κολυμβητές /τριες κάθε κατηγορίας κολυμβητικής απόστασης θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή του κάθε αθλητή είναι 10€.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα συμμετοχής στο ή στο FAX του συλλόγου 2510231018 αλλά και στη γραμματεία του ΟΘΑΚ την ημέρα του αγώνα έως και μία ώρα πριν τον αγώνα.Οι κολυμβητές που θα δηλώσουν την συμμετοχή τους έως τις 29 Ιουλίου θα παραλάβουν και μπλουζάκι του αγώνα μαζί με το κολυμβητικό σκουφάκι του πακέτου συμμετοχής. Επίσης οι κολυμβητές που επιθυμούν να αγωνιστούν και στο Aquathlon η συμμετοχή τους σε αυτό είναι δωρεάν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Χ’’Κωσταντίνου Κώστας 6974221150 & Βαλασάκη Φιλιώ 6932191073

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους έγγραφο που να πιστοποιεί την ηλικία τους και να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση αθλητή, οι δε αθλητές το αθλητικό τους δελτίο ή φωτοτυπία αυτού.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου