Κυνηγάκης-Κανόγκα οι νικητές σε άνδρες-γυναίκες σε εντυπωσιακή πρεμιέρα

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, καθώς έγινε μια εκπληκτική κούρσα έγινε στα 5.000μ των ανδρών.

Ο Άλκης Κυνηγάκης (ΑΟΠ Φαλήρου) και ο Ιωάννης Σκαρής (ΝΟΘΑ Καβάλας) πήγαιναν χεριά χεριά και το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Ο έκτος στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, Κυνηγάκης, αναδείχθηκε πανελληνιονίκης τελικά με επίδοση 57.42.3 ενώ ο Σκαρής χρονομετρήθηκε σε 57.42.6! Τρίτος ο Άγγελος Χριστοδούλου (ΚΟΠ Γλαύκος) 58.02.05 και τέταρτος ο Δημήτρης Νέγρης (Ολυμπιακός) 58.19.3.

Και στους υπόλοιπους αγώνες όμως που έγιναν, ο κόσμος που βρέθηκε στη παραλία απόλαυσε έντονο ανταγωνισμό και καταχειροκρότησε όλα τα παιδιά.

Στα 5.000μ γυναικών, η Καλλιόπη Κανόγκα (Ολυμπιακός) επικράτησε με 1:04.29.6 της Νεφέλης-Ευαγγελίας Γιαννοπούλου ( ΑΟΠ Φαλήρου) που ακολούθησε με 1:04.32.4. Η Γιαννοπούλου όπως και ο Σκαρής (αλλά και οι Δαλδόγιαννης-Ρακοπούλου) θα αγωνιστούν στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στο Ηράκλειο (η διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα). Τρίτη ήταν η Χρυσούλα Μητσάκου (ΑΟΠ Φαλήρου) 1:04.46.8.